Tendermanagement

Inhuur personeel

Nieuwe marketing- en wervingstechnieken


Door Lenneke Blokx

Consultant

Roger heeft het voor elkaar gekregen om, op een aanbesteding die qua kansrijkheid op 10% werd geschat, toch drie tienen voor kwaliteit te scoren. En dit binnen een vakvolwassen branche als de overheid.

Overtuigen

Roger consultant Lenneke Blokx heeft, o.b.v. flexibele inhuur, haar opdrachtgever begeleid in het tenderproces van een omvangrijke aanbesteding bij een van de uitvoeringsinstanties van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De uitzendbranche is een volwassen branche waar de kwaliteit van inschrijvingen dicht bij elkaar ligt. De vorige aanbesteding werd verloren en alle concurrenten schreven ook nu weer in op deze aanbesteding. Na een uitgebreide analyse van de klant, de concurrentie, de wensen en de USP’s, is besloten zowel een innovatief als succesvol aanbod te doen met nieuwe marketing- en wervingstechnieken (bijvoorbeeld het vervangen van grote delen tekst door frisse verrassende visuals). 

Klantquote

“Lenneke is echt een aanpakker. Zij fungeert als spin in het web, zoekt zelf de mensen die ze nodig heeft direct op, is erg behulpzaam naar iedereen en kan tegelijkertijd veel ballen hoog houden.”

Garanties

  • Innovatief in tekst en visual
  • Onderscheidend door hoge kwaliteit offerte
  • Uitgebreide analyse en voorbereiding om tot de juiste strategie en inhoud te komen. Deze sloot naadloos aan op de klantbehoefte.

Extra’s

  • Onderzoek en uitwerking naar nieuwe (wervings)technieken en het uitwerken hiervan in de offerte (inclusief bewijslast). 
  • Ontwikkeling nieuwe visuals in samenwerking met afdeling vormgeving ter vervanging van teksten over o.a. inhuurprocessen.

Reflectie door Lenneke Blokx

“Wij wisten dat we de klant echt moesten verrassen met onze offerte. De dienstverlening sloot een-op-een aan, maar wij moesten boven het maaiveld uitsteken. Met een succesvolle mix van nieuwe technologie en een verrassende opmaak is dit zeer goed gelukt!”