Tendermanagement

Maritieme onderhoudswerf

Vergroting van marktaandeel met maritiem onderhoudsplan


Door Harry Smulders

Partner / Consultant

Vanuit een strategische samenwerking heeft Roger de opdrachtgever geholpen om dé maritieme onderhoudswerf te worden voor diverse (internationale) overheden. Door het dienstenaanbod strategisch te ontwikkelen en te vertalen naar concrete inschrijvingen, is een aanzienlijk marktaandeel gerealiseerd.

Overtuigen

Roger consultant Harry Smulders heeft samen met de opdrachtgever een doordachte strategie uitgezet voor de diverse centrale en decentrale overheden. Het onderhoud aan geavanceerde vaartuigen tot ca. 30 meter is namelijk een specialisatie die niet alleen maritieme kennis vereist, maar ook veel know-how op het gebied van installatie, motoren en verftechnieken. Kennis die essentieel is voor de inzetbaarheid van vaartuigen. Deze integrale specialisatie en aanpak hebben we vertaald naar een robuust (inschrijvings)aanbod met een hoge winkans bij aanbestedingen. Kortom: een mooie basis voor nieuwe opdrachten en vergroting van het marktaandeel.

Garanties

We denken mee vanuit een strategisch (sales) perspectief en vertalen dit concreet in een offerte, RfP of inschrijving. De tenderbazen van Roger verzorgden zo de vertaalslag van strategie naar een winnend maritiem onderhoudsplan.

Extra’s

Het winnen van een offerteaanvraag, RfP of aanbesteding vergt een goede voorbereiding en kennis van de overheid. In de voorfase van bovenstaand traject zorgden we, samen met de klant, voor een vliegende start door mee te denken in het relevante dienstenaanbod.

Reflectie door Harry Smulders

“Door kritisch mee te denken in de (toekomstige) vraag van de overheid, zetten wij de juiste strategische koers in en is de opdrachtgever maximaal voorgesorteerd op een succesvolle aanbieding of inschrijving.”