Bas van Midde

Collega's aan het woord

Een hechte club met grote ambities. Dit is hoe Roger door een recruiter aan mij geschetst werd, op het moment dat ik werd benaderd voor een consultancy-functie in de wereld van aanbestedingen. Ik had geen idee wat een aanbesteding was. Ik was wel opzoek naar een baan als consultant, maar niet in een bureaucratische organisatie. Ik besloot het gesprek open in te gaan.

“Een hechte club met grote ambities”

Tijdens het eerste gesprek werd me al duidelijk dat Roger geen standaard bedrijf is. De wereld van aanbestedingen werd me, ook na zelf onderzoek te hebben gedaan, iets duidelijker. De bedrijfscultuur die de recruiter schetste werd na elk gesprek dubbel en dwars bevestigd. De doorslag voor mij zat hem in de mogelijkheid om snel veel ervaring op te doen in uiteenlopende sectoren in de bedrijfswereld. En zo een groeispurt als professional te maken.

Nu, anderhalf jaar verder, zit ik goed op mijn plek als consultant. Na een korte gewenningsfase vond ik na een aantal maanden mijn draai. Ik leerde enorm veel over niet alleen aanbestedingen, maar ook over organisaties, bedrijfscultuur, projectmanagement, consultancy skills en meer.

“Bij Roger zijn ideeën voor verbetering vanaf dag 1 welkom”

Na deze eerste maanden werden ook de ambities van Roger steeds duidelijker. Ik mocht hier ook over meedenken en meebeslissen. Mijn functie breidde zich uit van werken bij Roger naar soms ook werken aan Roger. Er is sinds het begin veel gebeurd. Een verhuizing, een rebranding en de komst van veel nieuwe gezichten. Inderdaad, grote ambities binnen een organisatie met een platte structuur.

Bij Roger zijn ideeën voor verbetering vanaf dag 1 welkom. Er is ruimte om door te groeien, zodat persoonlijke ambities ook kunnen worden waargemaakt. Zo doe ik nog een studie naast mijn werk, houd ik mij nog steeds bezig met de organisatiestructuur van Roger en begeleid ik daarnaast een tweetal junioren.

We werken hard voor de klant, maar zorgen tegelijkertijd voor leuke (digitale) borrels, sessies, teambuilding en meer. Elke dag is anders bij Roger. Dat is het nog steeds na anderhalf jaar, en als ik mijn collega’s mag geloven, blijft dat nog lange tijd zo!