Delen op

Thomas de Jong

Collega's aan het woord

9,5 jaar werkte ik bij mijn vorige werkgever. Een softwareontwikkelaar dat producten leverde voor digitaal aanbesteden. Hier was ik verantwoordelijk voor het implementeren van de software, het digitaliseren van inkooptrajecten en het trainen van de gebruikers.

“Ik wilde een uitdagende baan, waar ik weer even uit mijn comfortzone moest stappen.”

Na zoveel jaar besloot ik dat het tijd was voor mij om wat nieuws te gaan doen. Een moeilijke keuze, omdat ik de werkgever en de collega’s nog ontzettend leuk vond. Maar ik miste vooral de uitdaging en persoonlijke groei. Maar wat ga ik doen dan? Wat vind ik leuk aan wat ik nu doe en wat mis ik? Bij een andere software leverancier, omdat ik daar affiniteit mee heb? Bij een andere organisatie in het inkoopvak, omdat ik mijn kennis daarin nog verder wil verdiepen? Of vind ik het belangrijk dat ik een leidinggevende functie blijf houden?

De IT-er in mij wilde het systematisch te werk gaan. Eerst grondige analyse uitvoeren over mijn huidige werk, mijn doelstellingen in kaart brengen. Een impact analyse maken.

De inkoper in me wilde uitgebreid marktonderzoek doen over wat er allemaal beschikbaar is op de markt, opschrijven aan welke minimumeisen de nieuwe baan moest voldoen, welke wensen ik heb. Welke prijs/kwaliteit verhouding?

De leidinggevende in mij was ambitieus en wilde zodra ik besloot iets nieuws te willen zo snel mogelijk een keuze maken. En wilde een uitdagende baan, waar ik weer even uit mijn comfortzone moest stappen.

Zo veel overwegingen, zo veel twijfel.

“Elk gesprek maakte me enthousiaster over de functie en het bedrijf.”

Toen ik op een avond wat rond aan het klikken was tussen de vacatures zag ik de vacature van Senior Consultant bij Roger op Linkedin. Een leuk geschreven tekst. Ik zocht de website op; een fijne website. Veel informatie over de medewerkers, inclusief leuke blogs; een tof team. Ik reageer gewoon.

Als snel werd er contact met me opgenomen. Na een eerste gesprek was ik werd mijn enthousiasme vergroot. De gesprekken met de partners volgden. Elk gesprek maakte me enthousiaster over de functie en het bedrijf.

Ik wist nog steeds niet wat ik nou precies wilde, maar mijn gevoel was duidelijk: doen.

Omdat ik nog niet steeds niet weet wat de criteria voor mijn droombaan zijn, heb ik hem volgens mij gevonden.

  • Tribeleader Sociaal Domein

   Kom in contact met

   Thomas de Jong

   Meer weten? Neem contact met mij op!