Development

Media tender

Binnen de Tribe Development, richt Roger zich op verschillende sub-branches, waaronder sportvelden, speeltoestellen en audiovisuele middelen. Media en digitale media zijn een belangrijk focusgebied voor Roger. Bij deze sub-branche begeleiden onze consultants diverse klanten bij het schrijven van en inschrijven op een media tender.

Bij de Tribe Development besteden we bovendien extra aandacht aan interne en externe kennisdeling, en vinden we het belangrijk dat vraag en aanbod dichter bij elkaar worden gebracht. Op die manier dragen we bij aan de verbetering van het aanbestedingslandschap en deals die meerwaarde opleveren voor aanbieders en aanbestedende diensten.

Wat valt onder een media tender en tender digitale media?

Bij een media tender kun je denken aan uitgeverijen, die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een vaste drukkerij voor regiobladen, of grote partijen als een provincie, die een inkoopproces starten voor hun communicatie. Bij een aanbesteding media wordt er dus een opdracht in de markt gezet, bijvoorbeeld door een gemeente, scholengemeenschap of provincie, met als doel: media of digitale media inkopen. Bij een tender digitale media kun je denken aan online communicatie, bijvoorbeeld advies over een marketingcommunicatie campagne via online platformen.

Digitale media aanbesteden: hoe werkt dat?

Media of digitale media aanbesteden gebeurt dus met een digitale media tender of een media tender. Een bedrijf wil bijvoorbeeld digitale media inkopen, dan schrijft deze partij een tender digitale media. Deze media tender is de opdracht die zij in de markt willen zetten, het is dan ook belangrijk om centraal te zetten wat je als partij verwacht van de opdrachtnemer. Verschillende bedrijven kunnen zich vervolgens inschrijven op de tender digitale media. Als bedrijf laat je in de inschrijving zien hoe je het probleem van de aanbestedende partij op kunt lossen en je dient een offerte in. De aanbestedende partij kiest dan een bedrijf om de opdracht te vervullen.

Hoe helpt Roger bij digitale media inkopen?

Wil een partij media of digitale media aanbesteden, maar hebben zij geen kennis van het proces voor een aanbesteding media? Dan kunnen zij Roger inschakelen. Onze consultants begeleiden je bij het gehele tenderproces, ook bij specifieke aanbestedingen van bijvoorbeeld gemeenten, waterschap of grote scholengemeenschappen. Wij helpen de aanbestedende partij bij het schrijven van de media tender, zodat deze goed in de markt gezet kan worden.

Onze Rogers hebben daarnaast ook kennis over het inschrijven op een aanbesteding media of digitale media? Bij Roger spreken we van de Methodiek 360-graden tendermanagement. Dit betekent dat wij kennis hebben van beide kanten van de tafel: media en digitale media inkopen, maar ook het inschrijven op een media of digitale media tender. Daardoor kunnen wij bedrijven goed helpen bij het succesvol inschrijven op een media tender. Wij zullen echter bedrijf X niet helpen bij een inschrijving van partij A, als wij partij A hebben begeleidt bij het schrijven van de aanbesteding media. Zo houden we het tenderproces eerlijk voor alle partijen.

Roger heeft vele expertises

Onze consultants zijn werkzaam in veel verschillende sub-branches van de Tribe Development, zoals de inkoop van medische ver- en gebruiksmiddelen, speeltoestellen, sportvelden en audiovisuele middelen. Daarnaast hebben onze Rogers ook andere expertises:

Benieuwd naar dit onderwerp?

Vraag het onze experts!

Daina Munnik

Consultant

Bas van Midde

Consultant