HR Diensten

Tender assessments

Binnen de Tribe HR (Human Resource) richt Roger zich op een aantal sub-branches, waaronder assessments. Een “assessment” gaat over het proces van het beoordelen en evalueren van individuen, groepen of organisaties. Hierbij worden de vaardigheden, kennis, capaciteiten en prestaties gemeten. Onze Rogers helpen je graag bij het schrijven van een assessments tender. We vertellen je meer.

Assessments aanbesteding

Er zijn verschillende mogelijke redenen om een assessment uit te voeren, bijvoorbeeld omdat er een beslissing over een promotie moet worden gemaakt, sterke en zwakke punten die geïdentificeerd moeten worden of het ontwikkelen van een trainingsprogramma. Binnen onze sub-branche zijn er verschillende soorten assessments die uitgevoerd kunnen worden, zoals:

  • Psychologische assessments: Assessments om de persoonlijke, cognitieve vaardigheden en mentale gezondheid van een individu te evalueren. Bijvoorbeeld door middel van interviews, vragenlijsten en tests.
  • Vaardigheidstests: Assessments gericht op het meten van vaardigheden (op individueel niveau) op een bepaald gebied, zoals taalvaardigheid, technische vaardigheden of wiskundige vaardigheden. Dit kan via schriftelijke, mondelinge of praktische tests.
  • Beoordeling van prestaties: Assessments gericht op het beoordelen van de prestaties van een individu, in een specifieke taak of rol. Bijvoorbeeld via observatie, interviews of feedback van collega’s.
  • Assessment centers: Hierbij worden verschillende assessment vormen gecombineerd en uitgevoerd in een gestructureerde omgeving, om zo de capaciteiten van individuen te beoordelen en vergelijken.

Een assessments aanbesteding kan verschillende vormen aannemen. Dit is afhankelijk van de specifieke behoeften van de organisatie die de assessments aanbesteding uitzet. 

Alles gericht op succesWat valt onder een tender assessments?

Een tender assessments kan er dus op verschillende manieren uitzien. We noemen een paar voorbeelden:

Tender assessments voor het uitvoeren van psychologische assessments: de opdracht vraagt de dienstverlener om psychologische assessments uit te voeren bij verschillende individuen, om zo te bepalen welke kandidaat mentaal het meest geschikt is voor een bepaalde functie.

Ook kan bij een assessments aanbesteding gevraagd worden om nieuwe assessments te ontwikkelen of om bestaande assessments aan te passen naar de behoeften van de organisatie. Bovendien kan de tender assessments vereisen dat de dienstverlener training en ondersteuning biedt aan de medewerkers van de organisatie bij het gebruik van de assessments en het interpreteren van de resultaten hiervan. De specifieke opdrachten bij een tender assessments kunnen dus enorm variëren, omdat deze afhankelijk zijn van de specifieke behoeften van een organisatie.

Waarom Roger bij assessments aanbesteding?

Een assessments aanbesteding is voor elke opdracht anders, waardoor het schrijven van een tender assessments lastig kan zijn. Onze Rogers hebben expertise en ervaring op het gebied van assessments aanbestedingen. Wij helpen organisaties bij het schrijven van de assessments aanbesteding, maar kunnen bedrijven ook helpen bij het inschrijven op een tender assessments. Daarnaast kan Roger als dienstverlener op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen, afgestemd op de specifieke behoeften van een organisatie. Hierdoor bespaart de organisatie tijd en middelen, die anders nodig zouden zijn om in-house assessments te ontwikkelen. Wij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid, waardoor onze Rogers hoogwaardige assessments kunnen bieden.

De expertises van Roger

De tender assessments en de HR Tribe zijn slechts een deel van de expertise van onze Rogers. Onze Rogers kunnen op de volgende ook hun kennis en ervaring inzetten:

Benieuwd naar dit onderwerp?

Vraag het onze experts

Demi Bonthuis

Consultant

Arja Schep

Tribeleader HR-diensten