Delen op

Sociaal domein

Aanbesteding Wmo

De tribe Sociaal Domein is onder andere gericht op Wmo tenders. De consultants van Roger doen in deze tribe verschillende procurement- en tendermanagementtrajecten gericht op de Wmo. Maar wat is een aanbesteding Wmo en hoe kunnen we jou als inschrijvende partij of aanbestedende partij ondersteunen? We leggen het uit.

Wat is een aanbesteding Wmo?

De Wmo is de Wet maatschappelijke ondersteuning: gemeenten geven ondersteuning thuis via deze wet, om ervoor te kunnen zorgen dat mensen zo lang als mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente helpt via deze wet mensen met dagbesteding en begeleiding, ondersteuning ter verlichting van de taken van een mantelzorger, een beschermde woonomgeving voor mensen met een psychische stoornis en opvang voor daklozen en in gevallen van huiselijk geweld.

Elke gemeente organiseert de ondersteuning op zijn eigen manier. Het kan dan zo zijn, dat de gemeente hulp nodig heeft van een bedrijf, dan kan de gemeente via tendermanagement een inkooptraject starten. Roger kan de gemeente ondersteunen bij dit traject en een aanbesteding Wmo schrijven.

Hoe pakt Roger een Wmo tender aan?

De 360-graden tendermanagement van Roger voor een aanbesteding Wmo houdt in dat we kennis hebben van alle facetten van tendermanagement. Dat betekent dat we ondersteuning kunnen bieden bij zowel het inkoopproces, als het inschrijfproces van een Wmo tender. Roger kan de aanbestedende dienst helpen met het in de markt zetten van hun inkoopbehoefte via een aanbesteding. Bijvoorbeeld door een gemeente te helpen bij een aanbesteding voor Wmo. Daarnaast helpen onze Rogers ook partijen die geïnteresseerd zijn met het inschrijven op die tenders. Dit doen we uiteraard niet tegelijk: als wij een aanbesteding schrijven voor een aanbestedende dienst, helpen wij een bedrijf niet om op deze aanbesteding in te schrijven.

Roger richt op succes

Roger richt zich met de 360-graden methodiek op de structuur van het tenderproces. Hierdoor winnen we tijd om de toegevoegde waarde van je organisatie op papier te zetten en op zoek te gaan naar de dieper liggende vraag. Dat is onze succesfactor. Onze Rogers maken een gericht plan, bepalen samen met jou de strategie en koers, sparren met de juiste stakeholders en werken het voor je uit. We houden hierbij continu grip op het proces.

De juiste aanpak bij een aanbesteding Wmo

Bij onze werkwijze bij een aanbesteding Wmo focussen onze Rogers op wat er wel mogelijk is, niet op wat er niet mogelijk is. Wij durven buiten de gebaande paden te denken. Heeft jouw organisatie een heldere visie? Dan helpen wij je graag met een passende strategie voor tendermanagement of procurement.

Benieuwd naar Sociaal Domein aanbestedingen?

Vraag het onze experts!

Tara Denkers

Consultant

Thomas de Jong

Tribeleader Sociaal Domein

Robin Verheijden

Consultant