Delen op

Procuremanagement

Sociaal inkoopadvies in Haarlem

Hoe vind je de juiste contractpartner?


Door Robin Verheijden

Consultant

Met Gewoon in de Wijk beoogt de gemeente Haarlem dat alle inwoners van Haarlem, laagdrempelig en passend, ondersteuning kunnen vinden en activiteiten kunnen doen die bijdragen aan hun welzijn of de leefbaarheid van de wijk. Zodat zij zich prettig voelen, redzaam zijn en mee kunnen doen in hun eigen leefomgeving. Roger mocht de gemeente ondersteunen in de zoektocht naar hun nieuwe contractpartner.

We zijn partners

Met Gewoon in de Wijk geeft de gemeente Haarlem een andere invulling aan de samenwerkingsafspraken met partners in de stad. Dat vraagt om een andere aanpak en dat kost tijd. Roger consultants Robin Verheijden en Arja Schep hebben anderhalf jaar lang met veel plezier met het kernteam van de gemeente samengewerkt om tot een nieuw contract te komen. We bepaalden samen de meest passende verwervingsstrategie, doorliepen twee selectiefases en twee dialoogfases om de opdracht – samen met aanbieders- verder in te vullen. Met een optimaal resultaat: op 25 mei 2022 is de opdracht definitief gegund aan VanHier Haarlem. Dat betekent het einde van de samenwerking tussen Roger en de gemeente voor Gewoon in de Wijk, maar een blijvende duurzame relatie tussen beiden.

Garanties

Aan Roger heb je altijd een partner. Optimaal resultaat behalen doen we samen met de klant. We willen meer uit onze samenwerking met jouw organisatie halen en niet slechts eenmalig relevant en interessant voor je zijn. Integendeel, we gaan voor de lange termijn. Alleen dan bouwen we een duurzame relatie op, die ervoor zorgt dat er nieuwe kansen ontstaan voor beide partijen.

Reflectie door Robin Verheijden en Jan Willem Duker

Inkoopadviseur Robin Verheijden van Roger: “Een goede samenwerking met de klant is essentieel voor mijn werkplezier. Met het kernteam van de gemeente Haarlem voelde ik meteen een klik. We waren altijd open naar elkaar en durfden elkaar ook kritisch aan te spreken. Ieder vanuit zijn/haar expertise. Bij elke mijlpaal stonden we even stil en was er ruimte voor een proostmoment. Het zorgde voor een goede sfeer, waarbij alle betrokkenen gemotiveerd en enthousiast waren om de contractering Gewoon in de Wijk te doen slagen.”

Strategisch beleidsadviseur Jan Willem Duker van de gemeente Haarlem: “Gewoon in de Wijk is een ingrijpende stelselwijziging, de dialooggerichte aanbesteding was een cruciaal middel daarbij. Dat het hele proces succesvol is doorlopen is grotendeels te danken aan de chemie in het team en de zorgvuldige en deskundige begeleiding van Robin en Arja”.

Hulp nodig?

Wij staan voor je klaar! Vul onderstaand formulier in, we komen graag met je in contact!