Development

Sportvelden aanbesteding

Binnen de Tribe Development heb je verschillende sub-branches, een daarvan is ‘sportvelden’. Wanneer er een sportveld aangelegd moet worden of wanneer er onderhoud gepleegd moet worden, wordt er vaak gebruik gemaakt van een sportvelden aanbesteding. Wij leggen hier meer over uit.

Wat is een sportvelden aanbesteding?

Wanneer er voor een overheidspartij, zoals een gemeente, een (groot) sportveld aangelegd moet worden, dan zijn zij verplicht een sportvelden aanbesteding hiervoor te schrijven. Er geldt namelijk een aanbestedingsplicht voor opdrachten met een waarde boven een bepaalde drempel. Deze plicht geldt echter in principe alleen voor opdrachten van aanbestedende diensten, dus niet voor private diensten. De prijs voor de aanleg van een sportveld gaat hier vaak over, waardoor er dus een aanbesteding geschreven moet worden. Zo’n sportvelden aanbesteding is een procedure waarbij de opdrachtgever een opdracht in de markt brengt. Bedrijven krijgen dan de kans om een offerte in te dienen (inschrijven op de aanbesteding) en zo proberen zij de aanbesteding succesvol binnen te halen.

De voordelen van Roger bij een tender sportveld

Het proces van een tender voor een sportveld doorloop je niet dagelijks. De aanleg van een sportveld gebeurt immers niet zo vaak binnen een gemeente. Het is dan ook fijn als je de expertise in huis hebt om de tender sportveld goed op papier te zetten. Onze Rogers kunnen je hierbij helpen, door steun en advies te bieden bij het schrijven van een tender sportveld. Daarnaast kunnen wij partijen ook helpen om zich in te schrijven op een tender sportveld. Wij houden het proces wel graag eerlijk, dus wij doen dit nooit tegelijk: als wij bijvoorbeeld de gemeente Breda helpen bij het schrijven van een tender voor de aanleg van een nieuw sportveld, dan helpen wij bedrijf X niet bij het inschrijven op die tender.

Tender voor sportveld: het belang van duurzaamheid

Bij de aanleg of het onderhoud van een sportveld kun je aan verschillende dingen denken. Het sportveld moet ontworpen worden, daarna wordt deze aangelegd. Je moet rekening houden met zaken, zoals de verlichting. Ook speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij de aanleg van een nieuw sportveld: niet alleen is het belangrijk dat een sportveld lang meegaat, ook het gebruik van duurzame materialen wordt aangemoedigd. Zowel de aanbestedende dienst, als de inschrijvende partij kunnen hier rekening mee houden.

De expertises van Roger

Roger heeft niet alleen veel kennis in Development. Wij hebben kennis en ervaring in veel verschillende sectoren. Onze expertise bieden we ook aan voor de volgende Tribes:

Benieuwd naar dit onderwerp?

Vraag het onze experts!

Daina Munnik

Consultant

Bas van Midde

Consultant