Delen op

Sociaal domein

Sociale basis tender

Binnen de tribe Sociaal Domein begeleidt Roger ook het domein Sociale basis. In dit domein ondersteunen onze consultants partijen bij het inschrijven op sociale basis tenders. Daarnaast hebben onze Rogers genoeg kennis en veel ervaring om met succes een sociale basis aanbesteding te schrijven.

Wat is sociale basis aanbesteden?

De sociale basis bestaat uit professionele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen en wat bewoners voor en met elkaar doen. Dit gaat over alle aspecten van het dagelijkse leven, zoals opvoeding en onderwijs, wonen en werk, gezondheid, cultuur, veiligheid en bewegen. Soms is er sprake van een inkoopbehoefte die vervuld moet worden, dan kan er een sociale basis tender geschreven worden. Roger helpt gemeentes, overheden, ziekenhuizen en andere partijen bij het schrijven van een goede, inhoudelijke sociale basis tender. Aan de andere kant kan Roger ook bedrijven ondersteunen bij het inschrijven op deze sociale basis tenders.

Onze consultants worden opgeleid met de benodigde expertise, door middel van externe en interne trainingen over sociale basis aanbesteden. Ook de inhoudelijke kennis over de sociale basis komt hierbij aan bod. Zo zijn onze Rogers altijd de beste partners voor jouw organisatie.

De Roger-methodiek voor sociale basis

De Roger 360-graden methodiek staat voor het beheersen van alle facetten van tendermanagement: wij kunnen zowel ondersteuning en begeleiding bieden bij inkopen en inschrijven, oftewel procurement en tendermanagement. Wij kunnen de aanbestedende dienst helpen bij het sociale basis aanbesteden, hierbij zetten wij hun inkoopbehoefte in de markt via een aanbesteding. Wij kunnen ook geïnteresseerde partijen helpen bij het inschrijven op de sociale basis tenders. Dit gebeurt nooit tegelijk: wij schrijven niet de aanbesteding voor de aanbestedende partij, om vervolgens een bedrijf te helpen bij het inschrijven op diezelfde aanbesteding.

Focus op wat er wél kan

Roger vindt het belangrijk om de focus te leggen op wat wél kan, in plaats van wat er niet kan. We denken graag buiten de gebaande paden, om zo tot creatieve oplossingen te komen. Een organisatie met een duidelijke visie kunnen wij altijd helpen met een inkoop- of inschrijfstrategie die past.

Wij focussen op de structuur van het proces, waardoor we tijd kunnen winnen om de toegevoegde waarde van een organisatie vast te leggen en de dieper liggende vraag te kunnen vinden. Dat is onze succesfactor. Onze Rogers maken een gericht plan, daarna bepalen we samen een koers en strategie. Ook brainstormen we met de geschikte stakeholders en werken dit uit. Een continue grip op het proces vinden wij daarbij belangrijk.

Benieuwd naar Sociaal Domein aanbestedingen?

Vraag het onze experts!

Tara Denkers

Product Owner Bids

Thomas de Jong

Tribeleader Sociaal Domein

Robin Verheijden

Consultant