Development

Inkoop speeltoestellen

Onze Rogers zijn werkzaam in verschillende branches en sub-branches, waaronder de inkoop van speeltoestellen in de Tribe Development. Wanneer er speeltoestellen aangelegd moeten worden, dan kan het zo zijn dat er een speeltoestel aanbesteding wordt geschreven. Wat dit inhoudt en hoe Roger helpt in dit proces, leggen we je graag uit.

Speeltoestel aanbesteding

Speeltoestellen en speeltuinen vind je veelal in verschillende kindvriendelijke wijken, maar ook in andere openbare ruimtes of bij basisscholen worden er vaak speeltoestellen geplaatst. Deze moeten vooraf natuurlijk ontworpen worden en de aanleg moet worden geregeld. Bij de inkoop van speeltoestellen op openbare plaatsen of bij grote scholengemeenschappen, is er vaak een aanbestedingsplicht, omdat omdat de waarde van deze opdrachten boven een bepaalde drempel komen. Dan komt er dus een speeltoestel aanbesteding, waarbij de aanbestedende dienst een opdracht publiceert en partijen kunnen inschrijven op de speeltoestel aanbesteding. 

Wat valt onder een speeltoestel tender?

Er zijn een aantal onderdelen van de opdracht van een speeltoestel tender: het speeltoestel moet ontworpen en aangelegd worden, maar ook onderhoud is belangrijk. Daarnaast moet alles natuurlijk veilig zijn voor de kleine kinderen die op het speeltoestel zullen spelen, dus inspectie is ook belangrijk. Een speeltoestel tender wordt soms gesplitst en soms samen gevraagd: ontwerp, aanleg en onderhoud worden altijd door dezelfde partij uitgevoerd, de inspectie kan door een andere partij uitgevoerd worden. Wanneer je als bedrijf wilt inschrijven op een speeltoestel tender, zul je dus moeten voorleggen hoe je het ontwerp, de aanleg en het onderhoud aan wilt pakken. Maar soms kan de opdracht ook van je vragen om de inspectie van de speeltoestellen uit te voeren.

Waarom Roger bij de inkoop van speeltoestellen?

De inkoop van speeltoestellen (procuremanagement) en het inschrijven op een speeltoestel tender (tendermanagement) kan een moeilijk proces zijn. Als aanbestedende partij wil je namelijk de uitdaging zo duidelijk mogelijk verwoorden. Onze Rogers kunnen je je goed ondersteunen en adviseren in dit proces, zodat de inkoopbehoefte goed in de markt gezet wordt. Wil je als bedrijf inschrijven op een speeltoestel aanbesteding? Dan helpen wij je om jouw toegevoegde waarde voor de aanbestedende dienst duidelijk te omschrijven, zodat jij de speeltoestel aanbesteding succesvol kunt binnenhalen. Dit doen wij echter nooit tegelijk: helpen onze Rogers een gemeente met de inkoop van speeltoestellen, dan helpen wij bedrijf X niet met het inschrijven op die speeltoestel tender.

De expertises van Roger

Naast de inkoop van speeltoestellen, heeft Roger ook kennis over andere sub-branches van de tribe Development. Bijvoorbeeld de inkoop van medische ver- en gebruiksmiddelen, media, sportvelden en audiovisuele middelen.

Neem ook eens een kijkje bij de andere Tribes voor onze andere expertises:

Benieuwd naar dit onderwerp?

Vraag het onze experts!

Daina Munnik

Consultant

Bas van Midde

Consultant