Delen op

Bouw & Infra

Aanbesteding woningbouw

Woningbouw en utiliteitsbouw zijn twee takken van de Tribe Bouw & Infra bij Roger. Wij begeleiden bedrijven en (overheids)instanties in deze sector bij het schrijven van een woningbouw of utiliteit tender, maar ook bij het inschrijven op zo’n tender.

Utiliteit aanbesteding/tender

Utiliteitsbouw is de bouw van bouwwerken zonder woonbestemming, bijvoorbeeld kantoorpanden of fabrieken. Wanneer deze gebouwd moeten worden, wordt er vaak gebruik gemaakt van een utiliteit aanbesteding/tender. Een aanbestedende partij, zoals de overheid of een gemeente, schrijft dan een utiliteit aanbesteding. Dit is een procedure, waarbij de opdrachtgever aangeeft dat hij een opdracht wil laten uitvoeren. Bedrijven hebben vervolgens de kans om zich in te schrijven op deze utiliteit tender.

Wat is een woningbouw tender?

De bouw van nieuwe woningen is niet zomaar een project, maar vergt vaak veel tijd en er is een goede aannemer voor nodig. Daarom wordt er door de gemeente of overheid vaak gebruik gemaakt van een woningbouw tender: de aanbestedende partij (overheid, gemeente, etc.) schrijft een aanbesteding woningbouw, waarin zij de opdracht duidelijk maken. Bedrijven hebben vervolgens de kans om zich in te schrijven op deze woningbouw tender, door hun offerte op te sturen. Voor beide kanten van een aanbesteding, is het belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn. Onze Rogers helpen je hier graag bij.

De voordelen van Roger bij een utiliteit tender

Onze Rogers hebben kennis van zowel de aanbestedende kans van een tender, als de inschrijvende kant. Dit is te zien in onze methodiek ‘360-graden Tendermanagement’. Het resultaat van een succesvolle tender, is namelijk een duurzame samenwerking. Onze Rogers begeleiden je daarom bij het schrijven van een woningbouw utiliteit tender, zodat je als aanbestedende dienst de uitdaging goed op de voorgrond zet. Daarnaast kunnen wij organisaties helpen bij het inschrijven op een aanbesteding voor woningbouw of utiliteit, zodat je aantoonbaar de uitdaging begrijpt en hier een oplossing voor biedt. Echter doen wij dit nooit tegelijk: als wij een aanbestedende dienst hebben geholpen bij het schrijven van een woningbouw of utiliteit aanbesteding, dan helpen wij organisatie X niet om zich op die aanbesteding in te schrijven. Zo houden we het proces ook zo eerlijk mogelijk.

Andere expertises van Roger

Roger heeft niet alleen veel kennis over procuremanagement in de woningbouw. Wij hebben kennis en ervaring in een scala aan sectoren. Lees meer over een van de andere expertises van Roger:

Meer info over groen aanbesteding?

Vraag het onze experts!

Luuk Renne

Consultant

Yoeri Pfaff

Tribeleader Bouw, Infa & Techniek