Delen op

Blog

De weg van de college banken naar de eerste werkdag

Vers uit de collegebanken


Op de dag dat ik hoorde dat ik mijn scriptie had gehaald en daarmee mijn master had afgerond was ik natuurlijk enorm blij en opgelucht. Maar al snel kwam de volgende vraag in mij op, “en nu?”

Ik heb enorm genoten van mijn studententijd en in deze periode verschillende, bijbanen, projecten en commissies gedaan om mijn horizon te verbreden. Mede daardoor weet ik van mijzelf dat ik veel verschillende industrieën en bedrijfstakken interessant vind. Maar waar begin je als ambitieuze starter met een brede interesse?

Focus op je kwaliteiten

De bovenstaande vraag heb ik kunnen beantwoorden door goed naar mijn studietijd te kijken en na te gaan waar mijn kwaliteiten liggen. Naast mijn studie heb ik meerdere commerciële bijbanen gehad en deze rollen ook altijd met veel plezier vervuld. Tijdens mijn master kwam ik tot het inzicht dat vooral de strategie gerelateerde vakken mij het beste lagen. Deze kennis bracht mij op het idee om mijn carrière te starten als consultant. Door mijn eerste werkervaringen wist ik ook dat een platte organisatiestructuur het beste bij mij past. Na enige tijd solliciteren kwam Roger op mijn pad en maakte ik kennis met de wereld van aanbestedingen. De wereld waarin commercie en strategie samenkomen.

De perfecte start

Een paar weken later zat ik vol spanning in de trein op weg naar mijn eerste werkdag. Hier bleek ik de eerste consultant te zijn die het geheel vernieuwde onboardingsprogramma zou doorlopen. Hiermee krijg je gedurende de eerste werkweek een warm welkom waarbij er een mooie afwisseling is tussen het kennismaken met Roger als organisatie en het volgen interactieve trainingen via The Roger Academy. De trainingen worden gegeven door verschillende Rogers en gaan over uiteenlopende onderwerpen. Na de laatste training is het tijd om aan de slag te gaan met twee oefen cases. Hierin wordt je als nieuwe Roger uitgedaagd om je theoretische inzichten te gebruiken in een praktijk opdracht. Dit is meteen ook een goede kans om de opgedane kennis uit de Roger Academy training te gebruiken.

Daarnaast is er iedere dag een gelegenheid om kennis te maken met de andere Rogers. Dit gebeurt op een laagdrempelige en informele manier onder het genot van een kop koffie of een lunch. Tot slot wordt de week afgesloten met en vrijmibo en voor de liefhebbers een potje darten. Kortom, de perfecte start dus!