Delen op

Blog

“Kwaliteit is het goed doen wanneer niemand kijkt”


Door Denise Schellart-Groeneweg

Consultant

“Kwaliteit is het goed doen wanneer niemand kijkt” Dit vind ik zo’n treffende quote. Het zegt eigenlijk alles over hoe je kwaliteit zou moeten zien. Het leveren van kwaliteit is niet een eenmalige inspanning, maar een continue flow waarin de verwachtingen worden overtroffen. Kwaliteit moet niet een toevallige uitkomst zijn, maar een logisch gevolg van de beheersing van het proces en inhoudelijke kennis. Tijdens mijn eerste drie maanden bij Roger valt mij op dat dit voor mijn collega ‘Tenderbazen’ vanzelfsprekend is. Kwaliteit staat voorop voor onze klant en haar (potentiële) opdrachtgevers

Het goed doen wanneer niemand kijkt, betekent dus eigenlijk dat je een intrinsieke motivatie hebt om steeds beter te doen. Hoe lekker werkt dat?!

Het is dus niet alleen het eindresultaat dat telt, maar ook het proces ernaartoe. Met aan de basis die ‘continue flow van het overtreffen van verwachtingen’. Zoals ik die herken bij mijn collega Tenderbazen herken ik deze ook bij mijzelf. Van jongs af aan wil ik alleen ergens aan beginnen als ik het goed kan en kwaliteit kan leveren. Voorafgaand speel ik in mijn hoofd tientallen scenario’s af. Dit proces herhaalt zich nu nog steeds. Met die intrinsieke motivatie zit het dus wel goed. Deze mindset zorgt er ook voor dat ik niet meer begin aan een potje bowlen. Daar ligt (of rolt) niet mijn kwaliteit.

Kwaliteit zit niet alleen in hetgeen je op papier zet. Het is het totale proces om jouw onderscheidend vermogen, jouw kwaliteit, te definiëren.

Extra aandacht voor onze klant wanneer zij het niet verwachten, dat zie ik bij Roger steeds terug. Altijd vanuit een adviserende rol, op de achtergrond, zodat onze klant de spotlight kan pakken. Allemaal met de pijlen gericht op kwaliteit. Samen kijken naar een verdere verdiepingsslag, waar we de nadruk leggen op het onderscheidend vermogen van de klant, bekeken vanuit het perspectief van hun opdrachtgever. We nemen geen genoegen met; “Ach, dat doen we al jaren zo” of “Dat is toch vanzelfsprekend?”. Ik vind dat zo knap. Met name omdat we in zoveel verschillende branches werken

Kwaliteit is bij Roger geen ‘instant’ product of dienstverlening; het is het resultaat van een duidelijke visie, toegewijde consultants en hard werken.

Kwaliteit zit hier bij Roger echt in de cultuur verweven. Als we stellen dat kwaliteit het overtreffen van de verwachtingen van de klant is, dan is het logisch dat de klant centraal staat. Het gaat daarbij niet om meer leveren, maar om extra aandacht te geven aan de wensen van de klant. Doordat wij dit begrijpen en toepassen in onze eigen dienstverlening zijn wij ook in staat om dezelfde vertaalslag te maken voor onze klanten naar hun opdrachtgevers. Zo leveren zij weer extra aandacht aan de wensen van hun klant. Kwaliteit maakt je dus uiteindelijk onderscheidend van de rest.

Wat betekent dit voor jouw als partner van Roger?

Bij iedere aanbesteding of RFP die onze Tenderbaas oppakt, brengen we jouw dienstverlening en de hulpvraag van jouw opdrachtgever in kaart om de verwachtingen van jullie beiden te overtreffen. Tijdens het gehele project houden wij grip op de kwaliteit van zowel het proces als de inhoud. Van aanvraag tot uitvoer; wij beschikken over de juiste skills op elk aspect van het tenderen. Zo helpen we jullie om tot kwalitatief de beste inschrijving te komen. Wil je daar meer over lezen? https://weareroger.com/methodiek/ . Wil je gelijk met ons aan de slag om ook kwaliteit te leveren wanneer niemand kijkt? Wil je weten waar jouw onderscheidend vermogen ligt voor jouw opdrachtgevers? Kortom, wil je een topscore op kwaliteit? Laat het mij of een van mijn collega tenderbazen weten. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.