Delen op

Blog

Roger Talent Program: “De perfecte verbinding tussen studeren en werken.”

Het Roger Talent Program


Het Roger Talent Program stoomt de tendermasters van morgen klaar. Door intensieve begeleiding, training en coaching heb je snel de juiste bagage om op korte termijn klaar te zijn voor het echte werk. Ik ben Bryant Varela en ik ben 25 jaar oud. Sinds 1 oktober 2021 volg ik het Roger Talent Program. Tijdens dit Talent Program volg ik de trainingen op kantoor bij Roger en ben ik de rest van de tijd gedetacheerd als bidwriter aan Gom.

Hoe heb je het recruitmentproces ervaren?

Ik heb zelf mijn master afgerond aan de Tilburg University. Via een portal die werd aangeboden door de universiteit (Student Career Services), ben ik in aanraking gekomen met het Roger Talent Program. Na het lezen over de inhoud van dit programma, was ik meteen enthousiast. Een traineeship die ik als eerste trainee in deze vorm in samenwerking met Gom zou volgen, sprak mij erg aan. Vooral omdat mij het gevoel bekroop dat ik in deze rol ook iets waardevols terug kon geven aan beide partijen, namelijk mijn ervaring gedurende het traineeship. Het recruitmentproces heb ik als zeer prettig ervaren. Vanaf het eerste telefonische gesprek, tot aan het laatste gesprek waarbij ik mijn contract heb getekend, voelde het goed. Een goede sfeer op kantoor, waarbij mensen oprecht geïnteresseerd zijn. Hierin ook zeker een compliment aan Floris.

Waarom koos je voor het Roger Talent Program?

Omdat ik dit zie als de perfecte verbinding tussen studeren en werken. Door middel van training en begeleiding word je klaargestoomd voor het ‘echte werk’. Bovendien, was de hele ‘bid-wereld’ mij nog vrij onbekend. Wel kreeg ik te horen dat hier enorme vraag is naar starters. Dit zag ik als enorme kans die ik wilde grijpen. Ik was erg benieuwd hoe het ‘tenderen’ mij zou bevallen.

Wat vind je van het Roger Talent Program?

De balans tussen training en werken is niet in evenwicht, maar dat is in mijn ogen positief. Ik vind dat je in de praktijk het meeste leert en automatisch trainingsstof toepast. Het Talent Program bestaat vooral uit werken, waarbij ongeveer 10 trainingen over het hele jaar worden gegeven. De trainingen zijn goed te volgen. De trainingen geven een algemeen beeld van wat een bid manager moet doen en weten. Alle facetten van het proces worden besproken. Als nieuweling in deze wereld is het goed om hier een algemeen beeld van te krijgen.

Is het een aanrader?

Het Roger Talent Program is zeker aan te raden voor mensen die affiniteit hebben met management. Alle facetten worden besproken. Vervolgens is het aan jezelf wat je met de informatie doet. Wat is nu al toepasbaar? Waar heb ik deze informatie later in mijn maatschappelijke carrière nodig? Daarnaast is een stukje eigen inbreng ook belangrijk. Voor de dynamiek van de trainingen is het goed om zelf actief mee te doen en vragen te stellen. De ‘trainers’ zijn er voor jou, dus maak ook gebruik van deze kans. Zij zijn erg ervaren in dit vak, waardoor zij vaak een praktijkvoorbeeld aanhalen op de vraag. Dit voorbeeld geeft vaak direct opheldering.

Wil je nog iets kwijt?

Ik merk dat ik nog elke dag leer. Ik ga nu bijna mijn 9e maand in en ben nog volop in ontwikkeling. Deze ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Ik wil mijzelf blijven uitdagen om beter te worden in wat ik doe. Ik merk dat ik op het gebied van schrijven stappen maak en dat ik het onderdeel winnen en verliezen interessant vind. Elke tender is een nieuwe wedstrijd.

Heb je nog tips voor ons?

Ik kijk er naar uit om samen met Roger het Talent Program aan te scherpen. Er zijn altijd aspecten die beter kunnen. Maar voor het overgrote deel staat het Roger Talent Program staat goed. Complimenten aan zowel Roger als Gom!