Tendermanagement

Beheer- en onderhoudscontracten gebouwgebonden installaties

Verwachtingsmanagement van en naar interne stakeholders


Door Joop Paagman

Consultant

Het Roger team werd voor deze case beloond met drie tienen en twee achten op het gebied van kwaliteit. De beoordeling resulteerde in een vervolgopdracht van 10 jaar voor het installatietechnisch beheer en onderhoud van een universiteit van de klant.

Overtuigen

begeleid in het tenderproces voor een toonaangevende universiteit in Nederland. Het ging hierbij om een omvangrijk beheer- en onderhoudscontract van gebouwgebonden installaties voor de desbetreffende universiteit. Het belang van onze klant voor een succesvol vervolg van een jarenlange samenwerking en continuïteit van de werkzaamheden, gaf extra druk op het traject. We hebben, na het uitvoeren van een uitgebreide klant- en stakeholderanalyse, in samenwerking met het tenderteam van de klant een strategy-to-win opgesteld. Vanuit deze strategie hebben we de klantvraag beantwoord. Het eindresultaat heeft geleid tot een succesvolle voortzetting van een jarenlange samenwerking tussen onze klant en de desbetreffende universiteit.

Garanties

Door onze ervaring in de ondersteuning van grote integrale tenders en onze ervaring in eindverantwoordelijke tendermangementrollen bij marktpartijen, zijn wij in staat geweest de kwaliteitsstukken vorm te geven (strategy-to-win opstellen en tone-of-voice bepalen).

Extra’s

  • Verschillende interne stakeholders
  • Langlopende relatie waar veranderingen in samenwerking moeten worden doorgevoerd. 
  • Verschillende stakeholders aan klantzijde/opdrachtgever.

 

De uitvraag vereiste niet alleen een nieuwe samenwerkingsvorm. De uitvraag vroeg ook om een vernieuwde mindset en cultuurverandering aan klantzijde. Dit betekent extra investering en afstemming met interne stakeholders vanuit een heldere strategy-to-win.

Reflectie door Joop Paagman

“Onze bijdrage en objectieve zienswijze (als externe partij) op het proces van onze klant, heeft succesvol bijgedragen aan het beantwoorden van de uitvraag. We vonden de juiste tone-of-voice en er was ruimte voor voldoende zelfreflectie. Daarnaast is wederom duidelijk geworden wat het belang is van het managen van de verwachtingen naar en tussen interne stakeholders. Zeker bij grote partijen en projectteams.”