Delen op

Tendermanagement

Bloembollen & gemeenten

Van prijsgedreven naar kwaliteitsgedreven


Door Michiel Appeldoorn

Partner / Consultant

De opdrachtgever in deze case is een vertrouwde naam binnen de bloembollenbranche. Roger heeft de opdrachtgever geadviseerd op het gebied van strategie en tenderaanpak wat betreft de (Europese) aanbestedingen van bloembollen bij grote(re) gemeenten.

Overtuigen

Roger consultant Michiel Appeldoorn heeft samen met de opdrachtgever een strategie uitgezet voor de inschrijvingen bij grote(re) gemeenten. Rondom bloembollen zijn zaken als duurzaamheid, biodiversiteit, beschikbaarheid en advies over groei en bloei essentieel. Deze onderdelen hebben wij vertaald naar de wensen van de gemeenten en vormen hierdoor, naast het leveren van bloembollen, een onderdeel van de integrale aanpak. 

Klantquote

“Dankzij Michiel hebben wij meerdere tenders gewonnen op kwaliteit i.p.v. op prijs. Onze kwaliteiten kon hij voortreffelijk vertalen naar de taal waar in tenders om wordt gevraagd.”

Garanties

Vanuit een integraal concept meer bieden dan enkel de levering van bloembollen: van prijsgedreven naar kwaliteitsgedreven met behulp van onze 360°-aanpak.

Extra’s

Kwaliteit van levering zit niet enkel in producten, maar ook in de toegevoegde waarde vanuit services. In deze case hebben we het serviceconcept uitvergroot. Hierbij was integrale aandacht voor de prijscomponent.

Reflectie door Michiel Appeldoorn

“Samen met de opdrachtgever werken aan een merk met een onberispelijke reputatie (ze doen wat ze beloven).”