Delen op

Tendermanagement

Hulp bij aanbesteding gezondheidszorg

Met aandacht voor het verleden, schrijven voor de toekomst.


Door Daina Munnik

Consultant

Roger heeft een grote leverancier binnen de gezondheidsbranche geadviseerd en ondersteund bij het schrijven van een winnende inschrijving. Als zittende leverancier heb je het voordeel dat je de opdracht kent en doorgrondt. Behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst. Hoe krijgt de huidige samenwerking in een nieuwe overeenkomst vorm? Hoe ga je de dienstverlening verder optimaliseren en maak je hem toekomstbestendig? Dat is de uitdaging waar onze consultants Daina en Lenneke voor stonden.

Overtuigen

Met vertrouwen overtuigen, dat was het idee. Samen met onze Opdrachtgever hebben we de strategie voor een winnende inschrijving bepaald. In dit geval een projectmatige aanpak, met een ‘dedicated’ team van specialisten op de belangrijkste onderdelen van de uitvraag. Na een gezamenlijke analyse van de uitvraag, hadden we een goed beeld van alle deelprojecten die uitgevoerd moesten worden om de samenwerking toekomstbestendig te maken. Door hier structuur en focus op aan te brengen hebben we de Aanbestedende Dienst overtuigd de opdracht te gunnen aan onze Opdrachtgever.

Garanties

Ben je zittende leverancier, dan is het belangrijk dat je kritisch blijft op de uitvoering van jouw dienstverlening. Zorg ervoor dat je voor publicatie van de aanbesteding een evaluatiegesprek hebt gehad en verwerk de uitkomsten hiervan in je nieuwe aanbieding. Kijk ook naar wat je de vorige keer hebt aangeboden en waarom je de aanbesteding toen hebt gewonnen. Maak verbeteringen concreet en visueel en verras de Aanbestedende Dienst. Geef ze garanties voor de toekomst!

Extra’s

Garanties voor de toekomst tellen zwaar mee. Maar alleen als ze naadloos aansluiten op de verwachtingen van de Aanbestedende Dienst. Door te reflecteren op de voorgaande jaren en evaluaties te integreren in het nieuwe voorstel, bied je de Aanbestedende Dienst een volledig uitgedachte en passende dienstverlening. Je bent je bewust van struikelblokken in het verleden en neemt de Aanbestedende dienst mee in jouw visie op de toekomst.

Tips van Daina

“Evalueer als Opdrachtnemer altijd de samenwerking met de Aanbestedende Dienst. En niet alleen vlak voordat er een aanbesteding wordt gepubliceerd. Ontleed de huidige dienstverlening. Wat is er vorige keer beloofd? Wat hebben we waargemaakt? Wat gaat er nu goed? Wat kan er in het vervolg beter? Op basis van deze informatie kan je met aandacht voor het verleden, schrijven voor de toekomst. Samen sparren? We komen graag met je in contact via onderstaand formulier!”