Blog

De kers, glitters en/of slagroom op de offerte

Hoe trek jij je offerte naar een hoger niveau?


Door Lenneke Blokx

Consultant

Afgelopen week stuiterde ik van enthousiasme de parkeerplaats op na een interactief klantbezoek (corona proof uiteraard). Waarom? Niet alleen omdat ik na meer dan 10 weken voornamelijk thuiswerken weer eens een keer ‘de weg op mocht’. Of althans niet alléén daarom. Maar omdat ik vol nieuwe ideeën en verbeterkansen voor deze opdrachtgever weer naar mijn werkplek terugkeerde.

In corona tijd zijn wij met deze voor ons nieuwe opdrachtgever in contact gekomen en hebben wij direct samen een eerste aanbesteding opgepakt. Dan merk je ook meteen dat je ook digitaal goed samen kunt werken.. Samen zijn we (via Teams) tot een echt goede inschrijving gekomen waarbij het plan van aanpak een 9.3 kreeg.

Toch werd ik ook hier weer verrast door de enorme hoeveelheid extra informatie die je als consultant ophaalt bij een afspraak op locatie, gevolgd door een rondleiding door de fabriek of het bedrijf.  Veel zaken die vaak voor onze opdrachtgevers ‘standaard’ zijn, maken juist in een tekst het verschil. Een opdrachtgever laat je enthousiast zijn bedrijf zien en vertelt vol passie vertelt over zijn product en het bedrijf; een waardevolle bron van aanvullende informatie.

Want ondanks de al aanwezige hoge kwaliteit van de teksten waren er diverse USP’s van het product waar nog een wereld aan extra informatie en bijzonderheden over te delen is. Informatie waar een aanbestedende dienst graag meer over hoort. Ook lagen er kansen om MVO en circulariteit en de USP’s van de dienstverlening beter uit te werken in tekst en beeld. Daar gaan wij dan ook de komende periode aan werken om deze nieuwe inzichten in nieuwe aanbestedingen toe te passen. Zo zorgen wij voor de spreekwoordelijke kers op de taart, in dit geval de offerte. Of glitters. Of slagroom. Net wat je persoonlijk meer aanspreekt. Dat is waar ik als consultant echt enorm veel energie van krijg.

Wat heb ik toch een mooie baan 😊.

Ben jij zelf op zoek naar een veelzijdige en uitdagende baan, of wil je advies over de manier waarop wij jouw USP’s kunnen vertalen naar een sprankelende offerte? Neem gerust contact op met Lenneke Blokx, Floris van der Heijden of Marloes van Kleef