Delen op

Blog

Een vliegende start als nieuwe Roger

Je eerste werkdag is altijd spannend.


Zijn je nieuwe collega’s gezellig? Hoe is de sfeer? En dan word je ook nog ondergedompeld in een nieuwe organisatie.

Kortom; er komt veel op je af. Hetzelfde stond mij te wachten, tot ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Roger Academy. Roger organiseert ieder jaar een 6-tal trainingen als onderdeel van de Roger Academy. Het hele team doet hieraan mee en de focus ligt op teamontwikkeling, adviesvaardigheden en plezier in je werk. Vlak voor ik bij Roger zou beginnen vond er een Roger Academy plaats en ik was daar bij.

De training draaide deze keer om kwaliteit. Hoe meet je kwaliteit? En hoe biedt Roger als ‘de beste dealmaker’ zoveel mogelijk kwaliteit aan haar opdrachtgevers? Voordat we in groepjes aan de slag gingen met deze vragen kregen we een inspirerende presentatie van tophockeyster Ireen van den Assem. Een super interessant verhaal over wilskracht, doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslagen en nog veel meer. Uit haar verhaal haalde ik twee waardevolle lessen en die deel ik graag.

Stel altijd doelen om jezelf en het team uit te blijven dagen. Als winst alleen niet uitdagend genoeg is, ga dan voor meer.

Soms ben je er vooraf al redelijk van overtuigd dat je de tender gaat winnen. Bijvoorbeeld omdat je dezelfde opdracht eerder ook hebt gewonnen. Trap niet in deze valkuil. Blijf jezelf altijd uitdagen om het maximale eruit te halen. Ireen en haar team wonnen kampioenschap na kampioenschap. Daarom stelde zij ieder seizoen hogere doelen, zoals het verbreken van records. Hierdoor presteerden zij iedere wedstrijd maximaal.

Ook al ben je nog zo overtuigd van je winkans, streef dus altijd naar het maximale. In de tender kun je bijvoorbeeld gaan voor een maximale score op ieder onderdeel. Of, als je dezelfde opdracht eerder hebt gewonnen, op zoek gaan naar manieren om de verwachtingen van de aanbestedende dienst nog meer te overtreffen.

Heb waardering voor de kwaliteiten van een ander. Verschillende kwaliteiten samen maken een ijzersterk team.

Voor een verdediger of middenvelder is de rol van spits soms lastig. Het lijkt of de spits alleen maar hoeft te scoren en jij al het harde werk levert dat daaraan voorafgaat. Dit is een begrijpelijk gevoel, maar het draagt niet bij aan de teamspirit. Waardeer daarom de kwaliteiten van een ander. Je bent complementair aan elkaar en maakt samen een ijzersterk team!

Vanuit waardering voor de kwaliteiten van een ander ben ik bij Roger begonnen. Om meer te leren over de vele aspecten van ons vak. Ik heb harstikke veel zin om met het team en onze opdrachtgevers te gaan voor het winnen of gunnen van een tender. En om af te sluiten met waar ik mee begon: ik wist na die dag ook gelijk dat het met de gezelligheid en sfeer zeker goed zat!