Blog

Een nieuwe baan tijdens een pandemie


“Leuke eerste werkdag gehad? Fijn. Voorlopig ben je niet welkom hier.” Onder normale omstandigheden zou een dergelijk gesprek geen goed nieuws betekenen. Maar dit is Coronatijd en in Coronatijd is alles anders. Om de nodige facilitaire zaken te regelen moest ik de eerste dag toch op ons kantoor in Maarssen zijn. Iets wat ik bij mijn vorige werkgever al lang niet meer gewend was.

Voor ik vertrek vraag ik me af: ben ik helemaal fit? Geen gesnotter, benauwdheid of keelpijn? En is iedereen in mijn gezin ook fit? Als ik die vragen positief heb beantwoord ga ik naar kantoor. Waar ik supersnel ben, want het gebrek aan files is één van de weinige Corona-pluspunten tussen de vele Coronadelen. Eenmaal binnen probeer ik met grote bogen de klussers te ontwijken die prima getimed het pand aan het verbouwen zijn. Overal schuilt gevaar. Ik denk na over elke handeling als ik van mijn plek ga. Koffiezetknop gedrukt? Handen wassen. Afdrogen met een handdoek? Nèh, ik wapper wel even. Thuis waste ik mijn handen al stuk, maar werken op kantoor is next level kloven maken!

Uiteraard geldt ook bij Roger de regel: als het niet nodig is, kom je niet. Daardoor heb ik vooralsnog slechts een enkele nieuwe collega ‘in het echie’ mogen bewonderen. Die regel betekent ook dat ik de Lockdown-blessuretijd van 3 weken eveneens thuis zal moeten uitzitten. Laten we hopen dat het een keertje meevalt straks. Dat de R niet pas onder de 1 komt als de R uit de maand is. Of dat er ineens een bestaand medicijn wordt gevonden dat super goed werkt, waar toevallig ook nog eens mega grote voorraden van zijn en wat snel geproduceerd kan worden. Met als enige bijwerking 12 maanden geheugenverlies. Dat het afgelopen jaar als een nare droom voelt. Helaas zal zelfs dat de pijn die velen inmiddels voelen niet verzachten…

Hoe het ook loopt, ik ben blij dat ik hier gestart ben. Wie had vorig jaar gedacht dat je speakers ook prima voor een warm ontvangst kunnen zorgen? Ik heb hartstikke veel zin om mooie duurzame samenwerkingen te realiseren tussen opdrachtgevers en hun leveranciers. En er op die manier een geslaagd eerste jaar bij Roger van te maken. Zodat we dat vlak voor de kerst met z’n allen keihard kunnen vieren. Proost alvast!